1000.000.000  2022

Voor het eerst zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen vluchtelingen! Zo maakte de wereldvluchtelingenorganisatie

UNHCR onlangs bekend. Dit enorme getal is tegenover het werk 'Imagine!' geschilderd waar het beeld wekelijks van verandert sinds begin april 2022.

https://youtube.com/shorts/sTlqEpVWiP8?feature=share 

Het werk is evenals Imagine! volledig uit de hand geschilderd. Voornamelijk met goudverf die ook aan de overkant te zien is aan de binnen- en buitenkant van de zwarte lijnen van de letters.


Imagine! 2022

Sinds april 2022 verschijnt er wekelijks een nieuwe vlag in dit beeld, terwijl de tekst Imagine! blijft staan. 

In mijn instagram stories geef ik wekelijks een update over hoe dit proces vordert. Daarbij geef ik ook enige uitleg over de aard van de situatie waarin mensenrechten ernstig worden geschonden en miljoenen mensen ontheemd raken, vermoord worden of op andere manieren slachtoffer zijn van conflicten en oorlogen. 

https://www.instagram.com/ljvant/

Uiteindelijk verschijnt er een film waarin ongeveer 15 verschillende vlaggen te zien zijn. Op dit moment wisselt het beeld dus nog wekelijks mits het weer en andere omstandigheden het toestaan.

Het werk bevindt zich bovenop het Stephensonviaduct in Leeuwarden. Dit is één van de belangrijkste en drukste schakels in de rondweg van de stad. Het werk wordt steeds volledig uit de hand geschilderd.


Barrier 2014

De witte en blauwe stenen in de muur vormen de vlag van Israël. De rode voegen

stellen cement van bloed voor. 


Barbwire on flag 2014.

De vlag van Palestina wordt gesaboteerd door een driehoek van prikkeldraad waardoor

er een davidster ontstaat op de vlag. Het beeld werd na een aantal dagen afgedekt...

 


OVER AGAIN 2014

Het logo van Islamitische staat staat over de eerste twee letters van de tekst 'NEVER AGAIN!' heen geschilderd. Hierdoor staat de teskst: OVER AGAIN! Doordat de swastika gefragmenteerd is en het kogelgat onstaan de letters IS centraal in het midden. Op last van de gemeente Leeuwarden werd dit beeld verwijderd wat veel commotie veroorzaakte. De pers dook er boven op en uiteindelijk heb ik het beeld op kosten van de gemeente hersteld. Kosten: € 48,50 


Welterusten 2014

Nadat het 'OVER AGAIN!" hersteld was is het meerdere malen gesaboteerd. Ook bleek dat dit soort werk vaker verwijderd wordt op straat en dat het grote publiek liever naar schilderingen van bloemen, vogels, andere beestjes of portretten kijkt.  Vandaar deze passende tekst waarin meneer de Uil, dus toch nog een vogel, centraal staat in een woestijn. Zijn hoofd was hier niet zichtbaar. De veertjes die rond zijn nek fladderden suggereren waarom. 


Schaliegasprotest 2013