Het Lange Tenen Theater 2021

Een zinnebeeld van de overspannen tijd van nu waarin iedereen lijkt te struikelen over elkaars lange tenen.

Trompe-L'oeil schildering over bestaande deur.

Dank Graffiti Platform Leeuwarden en Stichting Wijkpanel Vlietzone

 

Ho Alde Ho! 2021

" De trots van deze mooie stad, is op een stukje grond komen aandrijven en toen hij de plaats bereikt had waar hij nu staat, zat daar aan den oever eene vrouw te spinnen, die riep uit al haar macht: " Hou, âlde! hou!" Halt, oude! Niet verder! De toren gehoorzaamde; hij is daar altijd blijven staan en heeft aan dit geval zijn naam te danken."

Trompe-L'oeil schildering op schakelkast

Dank Wijkpanel Binnenstad en Iris ter Haar


Muurschilderingen brug Aldeboarn 2019

Hierbij een aantal foto's van dit project. Meedere foto's volgen nog...

 


Room 18 2022

Voor een project van NHL Stenden i.s.m. Brandweer Fryslân heb ik de buitenkanten van deze mobiele ecaperoom beschilderd.   

Voor en na dichte kant                                                         Voor en na (nood)deurkant

Deze escaperoom is bedacht en ontwikkeld door vijf studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van NHL Stenden Hogeschool in samenwerking met Brandweer Fryslân. De CMD-studenten kregen aan het begin van studiejaar 2021 de opdracht vernieuwende en uitdagende ideeën te bedenken om het brandveiligheidsbewustzijn van studenten in studentenwoningen te vergroten. De enige wens die ik meekreeg was de integratie van een (Fries) straatnaambord. Verder heb ik de volledige vrije hand gekregen. 

Tot in de kleinste details heb ik de gehele buitenkant beschilderd. Ik heb mij hiervoor laten inspireren door een pand aan de Slotmakerstraat in Leeuwarden. Dit pand past goed in de sfeer zoals die ik voor ogen had, namelijk die van oude(re) studentenhuizen in het centrum van een stad.

Uiteraard mochten de flessen Fireman niet ontbreken in de vensterbank naast de gebruikelijke flessen bier en wijn. Ook de stickers op de deur, de poster op het raam, de deurbellen etcetera zijn allemaal handgeschilderd.

De raampartijen heb ik met hoogglans afgelakt zodat deze spiegelen wanneer je er voor staat. De rest is met een half-zijdeglans afgelakt. Deze laklagen sealen de schilderingen samen met de drie onderlagen. Hierdoor zijn de schilderingen jarenlang goed beschermd tegen weersinvloeden, krassen, vuil etcetera. Dank Brandweer Fryslân en in het bijzonder Wietze Brandsma voor het vertrouwen en de samenwerking. 

De Bolle 2016

Nadat de eerste versie van 'de Bolle' gestolen werd van het hek heb ik deze nieuwe versie gemaakt. Deze jonge Fries-Hollandse Stier verschijnt op ware grootte vanuit de struiken achter het 'bronzen' hek. Ik heb deze op hout geschilderd, uitgezaagd en aan de achterkant van het hek extra stevig vastgeschroefd.

Hij waakt over de plek waar hij zijn naam en huidige bestaan aan te danken heeft, namelijk de Bollemanssteeg. (Bolleman is een stier)

Ik heb het hek zelf in een brons-imitatie geschilderd en her en der oxidatievlekken toegevoegd. Aan de onderkanten van het hek bevinden zich reliëf-schilderingen welke verwijzen naar de grotschilderingen van Lascaux. De stier verschijnt veelvuldig in deze beroemde prehistorische schilderingen waar dit werk om verschillende redenen aan refereert.


Dit werk is mede mogelijk gemaakt door het Wijkpanel Binnenstad. Hieronder zijn enkele details van dit werk uitgelicht.

Close up van de Bolle.                                                                                           Voor en na.

Close up reliëf-schilderingen geïnspireerd op de rotsschilderingen van Lascaux.


Aquarium 2017

Op deze schakelkast heb ik de illusie van een aquarium geschilderd waarin een brasem een voorntjes

zwemmen, waarvan één op de kop. De schutting en bosjes achter de kast lopen door in het beeld. Dit

geeft de illusie van doorzichtigheid. Aan de boven- en onderzijde zijde heb ik een houtimitatie geschilderd

die goed past bij de kleuren van de schutting. Aan de achterkant van het aquarium is een zwarte kat te

zien die probeert bij de vissen te komen. Dit is onze kat 'Moscow' die ik vaker verwerkt heb in mijn schilderingen. 

 

Opbouw van de schildering. Perspectieven bepalen      Actieshot. 

en de omgeving doorschilderen.